حدادی, شقایق, یزدانی, سعید, صالح, ایرج. (1396). بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 48(3), 369-378. doi: 10.22059/ijaedr.2017.202004.668206
شقایق حدادی; سعید یزدانی; ایرج صالح. "بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز". تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 48, 3, 1396, 369-378. doi: 10.22059/ijaedr.2017.202004.668206
حدادی, شقایق, یزدانی, سعید, صالح, ایرج. (1396). 'بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز', تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 48(3), pp. 369-378. doi: 10.22059/ijaedr.2017.202004.668206
حدادی, شقایق, یزدانی, سعید, صالح, ایرج. بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 1396; 48(3): 369-378. doi: 10.22059/ijaedr.2017.202004.668206
بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز
2رئیس دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
3مدیر گروه اقتصاد کشاورزی،دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده
به موازات افزایش روزافزون جمعیت جهان، تأمین غذای مورد نیاز جامعه بشری با محدودیتهای جدی مواجه است و این موضوع کشاورزان را بر آن داشته که برای افزایش تولیدات خود و مبارزه با آفات گیاهی از انواع آفتکشها و سموم شیمیایی استفاده کنند. استفاده از سموم و کودهای شیمیایی روز به روز زندگی انسانها را با خطر بیشتری مواجه کرده و سلامت آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بههمین منظور، در این مقاله تلاش شده تا میزان تمایل به دریافت کشاورزان برای کشت ارگانیک محصول خیار و عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گیرد. جامعة آماری شامل 78 نفر از تولیدکنندگان محصول خیار در استان البرز بوده که اطلاعات از طریق پرسشنامه از آنها جمعآوری شده است. نتایج نشان داد که 64 درصد از کشاورزان مورد مطالعه تمایل به دریافت مبلغ بیش از 10000 ریال به ازای تولید هرکیلوگرم خیار ارگانیک را دارند و متغیرهای شغل، سطح زیر کشت، قیمت فروش و میزان عملکرد دارای رابطه مثبت و درآمد دارای رابطه منفی و معنیداری با تمایل کشاورزان به تولید محصول خیار ارگانیک است. علاوه بر این، نتایج حاکی از عدم شناخت و آگاهی کافی کشاورزان نسبت به بازار فروش و مقررات کشاورزی ارگانیک است. با توجه به یافتهها، برگزاری جلسات هماندیشی و آگاهیرسانی به کشاورزان در مراکز خدمات کشاورزی استانها توسط جهاد کشاورزی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان ارگانیک و همیاری بیمه در راستای کاهش ریسک و افزایش تولید محصولات ارگانیک توسط بخش خصوص پیشنهاد میگردد.
Adam, D. (2001). Nutritionists question study of organic food. Nature 412.(6848): pp. 666-666
Amirnejad, H. & Rafiei, H. (2010). The effect of socio-economic factors on the acceptance of biological control in rice fields. National Conference on Rice well-farming and well-breeding. Mazandaran (In Farsi).
Anderson, J., Desmond, J., & Green, R. (2005). Determinants of farmers’ adoption of organic production methods in the fresh- market produce sector in California, a logistic regression analysis paper provide by western agriculture economics association. 6-8 July 2005 Sanfrancisco, California.
Asgari, H. & Hasani Moghaddam, M. (2011). Document the strategic development program Medical Plant Research, Tehran: Medical Plant Research Institute (In Farsi).
Chang Hwan, Y., Jin Chae, Y.O.O. & Shun Bo, Y.A.O. (2014). Farmers’ willingness to switch to organic agriculture: A non-parametric analysis. Agricultural Economics (Zemědělská Ekonomika), 60(6), 273-278.
Finizio, A. & Villa, S. (2002). Environmental risk assessment for pesticides: A tool for decision making, Environmental Impact Assess Review, 22, 235-284.
Ghorbani, M. (2009). Supportive policies of greenhouse organic cucumber production in Khorasan Razavi province. Asian Journal ofPlant Sciences, 8(1), 42-47(In Farsi).
Ghorbani, M., Kochaki, A., Rajab Zadeh, M., & Mansouri, H. (2015). Reviews tend to get Khorasan Razavi province farmers to produce organic greenhouse cucumbers Asian Journal of Plant Sciences, 8:pp. 69-73. (In Farsi).
Ghorbani, M., Yazdani, S., & MirekAbadeh, Z. (2011). Introduction to Sustainable Agriculture (economic approach), University of Mashhad, P538. (In Farsi).
10. Jolfaee, H. & Azimi S. (2014). A review of the hazards likely to use fungicides in the areas of agriculture, Environment and Development Journal, 4(8), 31-40 (In Farsi).
11. Jolfaee, H. & Mahdavi K. (2012). Instructions for proper use of pesticides to control plant disease pathogen, Institute of Medical Plants Research (In Farsi).
12. Judge, G., Hill, R., Griffiths, W., Lutkepohl, H., & Lee, T.C. (1988). Introduction to the Theory and Practice of Econometrics.p 534.
13. Mahmoudi, H., Damghani, M., Liyaghati, H., (2009). Introduction to Organic Agriculture, University of Mashhad Publications, 1:pp.9-10(In Farsi).
14. Malek Saeedi, H., Agili, A., & Rezaei Moghaddam, K. (2010). Factors Affecting Knowledge of Agricultural Experts Agriculture Organization of Khuzestan organic farming. Journal of Economic Research in Agricultural Development, 40 (2), PP:91-81 (In Farsi).
15. MirSalim, H., Farhadian, H. Khayri, S. & Khosravani F. (2015). Assess the factors affecting the adoption of organic farming agricultural Alborz Province. Journal of Rural Development Strategist, 8(3), PP: 267-285 (In Farsi).
16. Mir lotfy, M., & Pahlevan, A. (2013). The factors affecting the attitude of farmers to organic agriculture, case study Hirmand city. 4th Iranian Geography Student Congress.p10. (In Farsi).
17. Padel, S. (2001). Conversion to organic farming: a typical example of the diffusion of an innovation? Sociologica Ruralis, 41, 40-61.
18. Ramezani, M. & Mahdavi, K. (2010). Environmental impact and risk assessment of pesticides. National Conference of Pesticides Half a Century in Iran, pp. 187-226 (In Farsi).
19. Research, education and cancer prevention institute, (2013), cancer rates. Available in: http://www.ncii.ir/content
20. Sadeghi, E., (2013). Studying the tendency of farmers to organic production of tomato products in Alborz province. Master's thesis, Payam Noor University. (In Farsi).
21. Soltani, S. & Alikhani, A. (2014). Socio-economic factors affecting the adoption of organic farming in Iran, The Second National Congress on Organic and Conventional Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili. (In Farsi).