میزان استفاده از نهادهها از جمله عوامل مؤثر بر نوسان تولید محصولات کشاورزی است. از این رو در بررسی تابع تولید، منطقی به نظر میرسد که به آثار استفاده از نهادهها بر نوسانات تولیدی نیز توجه شود. آذربایجان شرقی یکی از پنج استان مهم تولید پیاز در کشور بوده و دشت تبریز مهمترین منطقۀ استان از لحاظ تولید این محصول است. هدف از این تحقیق، تعیین نهادههای مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز است. به منظور تعیین نهادههای مؤثر بر ریسک تولید از مدل عمومی جاست و پاپ استفاده شد. نتایج حکایت از مناسب بودن فرم درجه دوم تعمیمیافته برای تابع تولید و فرم لئونتیف تعمیمیافته برای تابع ریسک تولید پیاز دارد. همچنین نتایج براورد این دو تابع حاکی از اثر مثبت عوامل تولید آب و نیروی کار استخدامی است و نشان میدهد که این دو، هم افزایشدهندۀ ریسک و هم افزایشدهندۀ تولیدند. در حالی که تأثیر نهادۀ کود شیمیایی عکس این مورد است. در نهایت کشش کل واریانس تولید 049/1 به دست آمد که نشاندهندۀ افزایش ریسک تولید به ازای افزایش یک درصدی مصرف تمامی نهادههاست.
دشتی, قادر, خاکسار, فهیمه, & قهرمانزاده, محمد. (1392). تعیین نهاده های مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 44(3), 389-397. doi: 10.22059/ijaedr.2013.50227
MLA
قادر دشتی; فهیمه خاکسار; محمد قهرمانزاده. "تعیین نهاده های مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز", تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 44, 3, 1392, 389-397. doi: 10.22059/ijaedr.2013.50227
HARVARD
دشتی, قادر, خاکسار, فهیمه, قهرمانزاده, محمد. (1392). 'تعیین نهاده های مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز', تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 44(3), pp. 389-397. doi: 10.22059/ijaedr.2013.50227
VANCOUVER
دشتی, قادر, خاکسار, فهیمه, قهرمانزاده, محمد. تعیین نهاده های مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 1392; 44(3): 389-397. doi: 10.22059/ijaedr.2013.50227