TY - JOUR ID - 65238 TI - بررسی عوامل پیشگو کننده استمرار پذیرش کشت کلزا در شهرستان کرمانشاه JO - تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران JA - IJAEDR LA - fa SN - 2008-4838 AU - قاسمی, شهرزاد AU - زرافشانی, کیومرث AU - قمبرعلی, رضوان AD - جهاد کشاورزی AD - دانشگاه رازی-دانشکده کشاورزی-گروه ترویج و توسعه روستایی AD - دانشگاه لرستان Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 48 IS - 4 SP - 633 EP - 646 KW - پذیرش کلزا KW - تحلیل تشخیصی KW - پذیرندگان KW - نپذیرندگان KW - رد کنندگان DO - 10.22059/ijaedr.2018.65238 N2 - دانه­های روغنی پس از غلات، دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می­دهند و بدون شک از محصولات اساسی کشاورزی ایران هستند. اما متاسفانه با وجود تمام تلاش­ها و ادعاها، ایران هنوز هم برای تامین نیاز خود به واردات روغنی وابسته است. پذیرش کشت کلزا توسط کشاورزان شهرستان کرمانشاه نیز در وضعیت مطلوبی نمی­باشد و میزان پذیرش این کشت، بسیار پایین­تر از میزان پیش­بینی­ها بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی تعیین­کننده­های تداوم پذیرش کشت کلزا در شهرستان کرمانشاه است. مطالعه به روش پیمایشی و با استفاده از نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق کشاورزان شهرستان کرمانشاه بودند. کشاورزان به سه طبقه پذیرنده و نپذیرنده و ردکنندگان بعد از پذیرش تقسیم شدند. حجم نمونه با استفاده از جدول بارتلت و همکاران برای سه گروه پذیرندگان، نپذیرندگان و ردکنندگان بعد از پذیرش کشت کلزا 106 نفر محاسبه شد. برای جمع­آوری اطلاعات میدانی از پرسشنامه استفاده شد. نتایج تحلیل تشخیصی نشان داد که متغیرهای تماس با مروجین و کارشناسان کشاورزی، علاقه به کشت کلزا،  شرکت در کلاس­های آموزشی- ترویجی و  شرکت­های خدماتی مشاوره کشاورزی به­عنوان مهم­ترین عوامل متمایز کننده گروه­های کشاورزان در مجموع توانستند 6/69 درصد از کل پاسخگویان را بر مبنای توابع تشخیصی به درستی طبقه­بندی کنند. در پایان، پیشنهاد شده است که سیاستگزاران کشت کلزا از عوامل متمایز کننده کشت کلزا در برنامه­ریزی آتی جهت استمرار این کشت استفاده نمایند.  UR - https://ijaedr.ut.ac.ir/article_65238.html L1 - https://ijaedr.ut.ac.ir/article_65238_28ecc6f4489e8b71e4b54fb0d4163c2d.pdf ER -