TY - JOUR ID - 51357 TI - بررسی راهکارهای توسعه کارآفرینی در شرکت‌های خدمات مشاوره‏ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان اصفهان JO - تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران JA - IJAEDR LA - fa SN - 2008-4838 AU - غلامی, حسام الدین AU - قلی فر, احسان AU - قاسمی, جواد AU - بقایی, مسیب AD - دانشجوی دکتری آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران AD - دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس AD - دانشجوی دکتری آموزش کشاورزی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 43 IS - 4 SP - 705 EP - 713 KW - شرکت‌های خدمات مشاوره‏ای KW - فنی و مهندسی کشاورزی KW - کارآفرینی KW - دانش آموختگان رشته‌های کشاورزی DO - 10.22059/ijaedr.2013.51357 N2 - یکی از اهداف شرکت­های خدمات مشاوره­­ای، فنی و مهندسی، ایجاد اشتغال برای دانش­آموختگان رشته­های کشاورزی است اما بسیاری از این شرکت­ها بدون فعالیت­های کارآفرینانه قادر به حیات اقتصادی و حفظ اشتغال اعضای خود نخواهند بود. لذا این پژوهش با هدف کلی بررسی راهکارهای توسعه کارآفرینی در شرکت­های خدمات مشاوره­ای، فنی و مهندسی کشاورزی در استان اصفهان انجام گرفت. از نظر روش پژوهش، این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی - همبستگی محسوب می‌شود. جامعه آماری پژوهش، کلیه اعضای شرکت­های خدمات مشاوره­­ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان اصفهان بودند (500=N ). با بهره‏گیری از فرمول کوکران حجم نمونه 102 نفر، تعیین شد. به منظور دستیابی به نمونه‌ها، از روش نمونه‌گیری دو مرحله­ای بهره گرفته شد. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه بود که روایی آن بوسیله متخصصان تأیید شد. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه پیش‌آزمون انجام گرفت که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس­ اصلی پرسشنامه (87/0 = α)؛ نشان دهنده پایایی آن بود. اولویت­بندی راهکارهای توسعه کارآفرینی از دیدگاه پاسخگویان نشان داد که متغیرهای مهارت­های تصمیم­گیری، مهارت­های بازاریابی، مهارت­های پیش­بینی و برنامه­ریزی، مهارتهای ارتباطی و تسهیل اخذ وام؛ بالاترین اولویت را برای توسعه کارآفرینی در این شرکت­ها دارا هستند. بر اساس نتایج تحلیل عاملی، هفت عامل مهارت­های مدیریتی، مهارت­های اساسی کسب و کار، عوامل زیرساختی، مهارت­های تدوین طرح کسب و کار، مهارت‏های عملی، راهکارهای آموزشی و راهکارهای فرهنگی در مجموع 651/73 درصد از کل واریانس متغیرها را تبیین کردند. UR - https://ijaedr.ut.ac.ir/article_51357.html L1 - https://ijaedr.ut.ac.ir/article_51357_02b60f289afaac179ed90557124079ea.pdf ER -