%0 Journal Article %T شناسایی مؤلفه‏ های توسعه خوشه کسب و کارهای فراوری محصولات باغی در استان کرمانشاه %J تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4838 %A حیدری, حسین %A پاپ زن, عبدالحمید %A دربان آستانه, علیرضا %D 2019 %\ 12/22/2019 %V 50 %N 4 %P 707-722 %! شناسایی مؤلفه‏ های توسعه خوشه کسب و کارهای فراوری محصولات باغی در استان کرمانشاه %K توسعه خوشه %K کسب و کارهای کشاورزی %K کارآفرینی روستایی %K محصولات باغی %R 10.22059/ijaedr.2019.271394.668686 %X یکی از راهکارهای توسعه پایدار بخش کشاورزی، همکاری‏های بین بنگاهی در قالب خوشه است که در سالیان اخیر مورد توجه جوامع علمی دنیا قرار گرفته است. هدف این پژوهش، شناسایی مؤلفه‏های توسعه خوشه کسب و کارهای فراوری محصولات باغی در استان کرمانشاه بود. پارادایم تحقیق، کیفی – کمی از نوع متوالی اکتشافی بود. روش تحقیق مورد استفاده در بخش کیفی نظریه داده بنیان و در بخش کمی تحلیل سلسله مراتبی بود. جامعه مورد مطالعه شامل کارشناسان سازمان صنایع کوچک و شهرک‏های صنعتی و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بود. جمع‏آوری داده‏ها تا زمان رسیدن به اشباع نظری داده‏ها ادامه یافت. نتایج گویای این بود که 65 مفهوم از کدگذاری باز استخراج شد، این مفاهیم در قالب 18 خرده طبقه و 4 طبقه‏ شرایط ایجاد خوشه، زمینه‏های توسعه خوشه‏ها، عوامل مداخله‏گر و استراتژی‏های مؤثر بر توسعه خوشه‏ها طبقه‏بندی شدند. به­منظور اولویت‏بندی مؤلفه‏های طبقه‏ها، از تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. نتایج نشان داد که، در طبقه‏های ایجاد شده، مؤلفه‏های اعتماد، دسترسی به نیروی انسانی، عامل توسعه خوشه و حمایت دولت و نهادهای پشتیبان، در اولویت اول قرار گرفته‏اند. نتایج این پژوهش می‏تواند مورد استفاده برنامه‏ریزان توسعه روستایی، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، صنایع کوچک و شهرک‏های صنعتی قرار گیرد. %U https://ijaedr.ut.ac.ir/article_74277_dd87b16a848ffd8af9632e3c3ff9754e.pdf