%0 Journal Article %T بررسی اثر تغییرات تولید محصولات خام کشاورزی بر تولید محصولات غذایی فرآوری شده (تحلیلی در چارچوب جداول داده- ستانده) %J تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4838 %A انصاری, وحیده %A سلامی, حبیب اله %A متقی جزی, عطیه %D 2018 %\ 09/23/2018 %V 49 %N 3 %P 381-395 %! بررسی اثر تغییرات تولید محصولات خام کشاورزی بر تولید محصولات غذایی فرآوری شده (تحلیلی در چارچوب جداول داده- ستانده) %K الگوی عرضه محور گش %K پیوند پیشین %K جدول داده- ستانده-بخش کشاورزی %K ایران %R 10.22059/ijaedr.2018.242636.668494 %X تولید در بخش کشاورزی همواره با نوساناتی مواجه است. از آنجا که بخش کشاورزی تأمین­کننده نهاده بسیاری از بخش­های اقتصادی است، نوسانات تولید در این بخش به بخش­های وابسته منتقل می­شود و تولید آنها را دچار نوسان می­گرداند. نظر به­اینکه صنایع غذایی و آشامیدنی از عمده­ترین صنایع وابسته به بخش کشاورزی است، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تغییرات تولید در زیربخش­های کشاورزی (زراعت، باغداری، دام و طیور، پرورش آبزیان و جنگلداری) بر تولیدات صنایع غذایی و آشامیدنی است. به این منظور، از الگوی عرضه محور گش مبتنی بر جدول داده- ستانده به عنوان چارچوب تحلیلی بهره گرفته شده است. همچنین، به­منظور بررسی روند تاثیر تغییرات تولید بخش کشاورزی بر صنایع غذایی در سه دهه گذشته از جداول داده- ستانده سال­های 1365، 1370 و 1380 استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که تغییر در تولید زیر بخش­های کشاورزی، تولید محصولات غذایی و آشامیدنی را بیش از تولید سایر بخشها تحت تاثیر قرار می­دهد. بررسی تغییر در ارتباط بین زیر بخش­های کشاورزی و صنایع غذایی نشان می­دهد که در طول سال­های مورد بررسی، این ارتباط در مورد زیر بخش ماهی و سایر آبزیان بیشتر شده است. در مورد زیر بخش محصولات دامی و طیور ارتباطات ثابت بوده در حالی­که سایر زیر بخش­های کشاورزی کاهش ارتباط با بخش صنایع غذایی و آشامیدنی را تجربه کرده­اند. از یافته­ها چنین نتیجه­گیری می­شود که برای خلق ارزش بیشتر از تولیدات محصولات زراعی و باغی، توسعه صنایع غذایی مرتبط تر با این محصولات می­بایست به­صورت جدی­تری مورد توجه قرار گیرد.  %U https://ijaedr.ut.ac.ir/article_69080_6b9e4397222f9457b718c969ecc618e5.pdf