%0 Journal Article %T بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش روش‌های کشاورزی پایدار از دیدگاه گندمکاران (مورد مطالعه: روستاهای دهستان آجی چای شهرستان تبریز) %J تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4838 %A سیدیعقوبی, ناصر %A صدیقی, حسن %D 2016 %\ 03/20/2016 %V 47 %N 1 %P 13-21 %! بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش روش‌های کشاورزی پایدار از دیدگاه گندمکاران (مورد مطالعه: روستاهای دهستان آجی چای شهرستان تبریز) %K کشاورزی پایدار %K پذیرش %K شهرستان تبریز %R 10.22059/ijaedr.2016.58830 %X هدف کلی این پژوهش، بررسی مؤلفه­های مختلف تأثیرگذار بر پذیرش روش­های کشاورزی پایدار از دیدگاه گندمکاران روستاهای دهستان آجی چای شهرستان تبریز است. این تحقیق با رویکرد اکتشافی بر پایه راهبرد پیمایشی به انجام رسید. جامعه آماری این تحقیق را 120 نفر از گندمکاران دهستان آجی چای شهرستان تبریز تشکیل دادند (120 (N= و حجم نمونه (103n=) بدست آمد. برای جمع­آوری داده­ها از روش نمونه­گیری خوشه­ای تصادفی ساده استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده است که روایی ظاهری و محتوایی آن توسط پانلی از متخصصان رشته ترویج و آموزش کشاورزی مورد بررسی، اصلاح و تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق، پیش آزمون انجام شد و ضریب آلفای کرونباخ 73/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده­های گردآوری شده از نرم افزار spss/Win و آزمون­هایT ،F ، تحلیل همبستگی و رگرسیون بهره گرفته شد. یافته­های تحقیق نشان داد از بین مولفه­های مختلفی که در این تحقیق مورد بررسی واقع گردید، دانش گندمکاران و موانع پذیرش و از بین ویژگی­های فردی و حرفه­ای تعداد قطعات زمین­های زراعی همبستگی معنی­دار با پذیرش روش­های کشاورزی پایدار داشتند. به­طوری که از بین سه متغیر مذکور، دانش گندمکاران و موانع پذیرش در کل 34 درصد از متغیر وابسته تحقیق (پذیرش روش­های کشاورزی پایدار) را تبیین نمودند. %U https://ijaedr.ut.ac.ir/article_58830_acba2a4978fd98e1d2212a5d79fd27ad.pdf