%0 Journal Article %T بررسی تقاضای لبنیات در ایران با استفاده از سیستم تقاضای تقریباً ایده آل %J تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4838 %A پیش بهار, اسماعیل %A خیری نتاج فیروز جاه, مجید %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 45 %N 4 %P 693-701 %! بررسی تقاضای لبنیات در ایران با استفاده از سیستم تقاضای تقریباً ایده آل %K سیستم تقاضای تقریباً ایده‌آل %K رفتار مصرفی %K کشش %K محصولات لبنی %R 10.22059/ijaedr.2014.53843 %X مصرف محصولات لبنی از دیدگاه بهداشت و سلامت و از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. تجزیه و تحلیل رفتار مصرفی مصرف­کنندگان می­تواند کمک زیادی به اتخاذ سیاست­های اصولی و درست در این زمینه کند؛ بنابراین در این مطالعه تقاضا برای شیر، ماست و پنیر با استفاده از داده­های سری زمانی مربوط به سال­های 1363- 1388 در چارچوب سیستم تقاضای تقریباً ایده­آل برآورد شد. نتایج این مطالعه بیانگر منفی‌بودن تمام کشش­های خودقیمتی است و نشان می‌دهد شیر و پنیر در مقابل تغییرات قیمت کشش‌ناپذیراند؛ اما تقاضای ماست در مقابل تغییرات قیمت بسیار حساس است. تمام کشش­های درآمدی مثبت است و محاسبة کشش آلن بیانگر وجود رابطة جانشینی بین شیر و ماست و ماست و پنیر و رابطة مکملی بین شیر و پنیر است. %U https://ijaedr.ut.ac.ir/article_53843_b9ef539bc85ccdfa24b3ef7193e86ea6.pdf