%0 Journal Article %T بررسی و تحلیل گرایش به خوداشتغالی در بین دانشجویان (مورد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان) %J تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4838 %A عربیون, ابوالقاسم %A عبداله زاده, غلامحسین %A شریف زاده, ابوالقاسم %D 2013 %\ 12/22/2013 %V 44 %N 4 %P 581-591 %! بررسی و تحلیل گرایش به خوداشتغالی در بین دانشجویان (مورد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان) %K ترجیحات خوداشتغالی %K خوداشتغالی %K رفتار کارآفرینانه %K گرایش به خوداشتغالی %K ملزومات %R 10.22059/ijaedr.2013.50962 %X هدف تحقیق حاضر، تحلیل گرایش به خوداشتغالی و شناسایی ملزومات آغاز کسب‌وکار فردی در بین دانشجویان است و به بیان عوامل مؤثر بر گرایش به خوداشتغالی آن‌ها می­پردازد. این تحقیق از لحاظ پارادایم، جزء تحقیقات کمی؛ از نظر هدف، کاربردی و بر پایة راهبرد پیمایش استوار است. جامعة آماری تحقیق حاضر شامل کلیة دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال تحصیلی 1390-1391 بوده است (تعداد: 1618) که 192 نفر از آن‌ها برای نمونة تحقیق انتخاب شدند و از تکنیک نمونه‌گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب برای گزینش تصادفی نمونه‌ها بهره‌ گرفته شده است. برای گردآوری داده­های تحقیق از ابزار پرسشنامه استفاده شد. نتایج نشان داد گزینه‌های «استخدام در ادارات دولتی» و «راه­اندازی کسب‌وکار فردی» از دید 1/64 درصد و 8/43 درصد پاسخگویان گزینة مد نظر برای اشتغال بعد از پایان تحصیلات معرفی شده است. نتایج اولویت­بندی ملزومات خوداشتغالی و کارآفرینی در بین دانشجویان نشان داد که "برخورداری از منابع و امکانات فیزیکی تولید"، "برخورداری از آموزش تخصصی کسب‌وکار" و "داشتن تجربة کاری در زمینة مربوط" بالاترین اهمیت را داشته­اند ؛ هرچند سطح برخورداری از این‌ها در حال حاضر در بین پاسخگویان اندک است. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که شش عامل: انگیزه‌های فردی و حرفه‌ای، مطلوبیت شغلی و حرفه‌ای، پیشرفت‌ حرفه‌ای و شغلی، نیازهای مالی و رفاهی، توانمندی فردی و سودمندی اجتماعی  72/78 درصد واریانس عوامل مؤثر بر گرایش به خوداشتغالی دانشجویان را بیان کردند. %U https://ijaedr.ut.ac.ir/article_50962_61a6ff056b79019e7d60795080e1a422.pdf