@article { author = {Ghahremanzadeh, Mohammad and پیش بهار, اسماعیل and خلیلی ملکشاه, سمانه}, title = {The Effect of Macroeconomic Variables on Food Inflation in Iran: An ‎Application of Structural Vector Error Correction Model (SVECM)‎}, journal = {Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research}, volume = {47}, number = {4}, pages = {773-784}, year = {2016}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-4838}, eissn = {2423-785X}, doi = {10.22059/ijaedr.2016.61308}, abstract = {Food prices are interested policymakers because of its vital roles food security. Agriculture and food prices like other economic sectors will be affected by macroeconomic policies. Hence, governments usually used fiscal and monetary policies to control food inflation. The purpose of this study is investigating the effect of macroeconomic factors on food prices in Iran. In fact, this article looks for answering this question that food inflation is affected by which of macroeconomic variables. Therefore, structural vector error correction model (SVECM) is utilized for period of 1978-2011. The results showed that in short-run food inflation has significant and positive effect on food inflation and value-added has significantly negative effect. In the long-run agricultural value-added has negative and significant effect on food inflation and money supply has significantly positive effect. In fact, food inflation shock increases food inflation in short-run (0.0206). Also rising agriculture value-added causes decreasing food inflation in short-run and long-run amount 0.0186 and 0.0149 respectively. Also money supply increases food inflation in long-run (0.0723).}, keywords = {Food Inflation,Macroeconomic variables,Structural Vector Error Correction Model}, title_fa = {اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی کشور: ‏رویکرد مدل تصحیح خطای برداری ساختاری (‏SVECM‏)‏}, abstract_fa = {قیمت مواد غذایی به دلیل نقش حیاتی غذا در تأمین امنیت غذایی، همواره متوجه سیاست‌گذاران واقع شده است. از طرفی این بخش همانند سایر بخش‌های اقتصادی تحت تأثیر سیاست‌های کلان اقتصادی قرار می‌گیرد، از این‌رو همواره سعی می‌شود با استفاده از سیاست‌های مختلف پولی و مالی تورم مواد غذایی را کنترل نمایند. هدف از این مطالعه بررسی اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی در ایران می‌ باشد. در واقع این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال می‌باشد که تورم مواد غذایی تحت تأثیر کدامیک از متغیرهای کلان اقتصادی می‌باشد. برای این منظور از رویکرد جدید به نام مدل تصحیح خطای برداری ساختاری (SVECM) برای دوره زمانی 1357-90 استفاده شده است. نتایج نشان داد در کوتاه مدت شوک تورم مواد غذایی اثر مثبت و معنی‌دار و ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر منفی و معنی‌دار بر تورم مواد غذایی دارد. در بلندمدت نیز شوک ارزش افزوده بخش کشاورزی دارای اثر منفی و معنی‌دار و حجم پول داری اثر مثبت و معنی‌دار بر تورم مواد غذایی می‌باشند. یعنی در واقع در کوتاه مدت شوک تورم مواد غذایی منجر به افزایش تورم مواد غذایی به میزان 0206/0 می‌گردد. همچنین افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی منجر به کاهش تورم مواد غذایی در کوتاه مدت به میزان 0186/0 و در بلندمدت به میزان 0149/0 می‌گردد و افزایش حجم نقدینگی در بلندمدت منجر به افزایش تورم مواد غذایی به میزان 0723/0 می‌گردد.}, keywords_fa = {تورم مواد غذایی,متغیرهای کلان اقتصادی,مدل تصحیح خطای برداری ساختاری}, url = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_61308.html}, eprint = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_61308_09988dcfebf9f3af3b63fcacd12e45a5.pdf} }