@article { author = {Nemati, Ebadollah and Iravani, Hooshang and Asadi, Ali}, title = {Sustainability status of potato cultivation, Bahar-plain of Hamedan province}, journal = {Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research}, volume = {45}, number = {3}, pages = {451-465}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-4838}, eissn = {2423-785X}, doi = {10.22059/ijaedr.2014.53163}, abstract = {The main purpose of this paper is analyzing sustainability condition for potato cultivation in Bahar-Hamedan plain. Potato farmers Population in this plain is 2054 individuals. We obtained sample size, which are 162 by using Cochrane’s formula. For increasing accuracy 172 samples fill out the questionnaires. Data analyzed by SPSS software. Results showed that sustainability level was low or very low for more than fifty percent of farmers. Five factors including land under cultivation, the ratio of land under crop rotation to land under cultivation, amount of chemical fertilizers used by farmer, amount of poisons, and sustainable agriculture level can explain 69% of variation in Agricultural-Ecological sustainability. Area under Cultivation, the amount of damage per acres, seed cost, insured area and total revenue explain 62% of variation in terms of Economical sustainability. Furthermore, income diversity, level of communication facilities used by farmer, the knowledge level about the sustainable agriculture and farmer experience in potato cultivation explain 55% of variation in social sustainability.}, keywords = {Bahar-plain,potato cultivation,measurement sustainability,regression analysis,Sustainability}, title_fa = {تحلیل وضعیت پایداری کشت و کار سیب‌زمینی در دشت بهار استان همدان}, abstract_fa = {هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل وضعیت پایداری کشت و کار سیب‌زمینی در دشت بهار استان همدان بوده است. این پژوهش از نظر هدف تحقیق، اکتشافی؛ از نظر روش گردآوری داده‌ها، پیمایشی و از نظر نتیجه، کاربردی است. جامعة آماری این تحقیق تعداد 2054 نفر سیب‌زمینی‌کار دشت بهار بود. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 162 نفر برآورد شد و در نهایت به منظور افزایش دقت، 172 پرسشنامه تکمیل شد. داده‌ها به کمک نرم‌افزار تجزیه و تحلیل شدند. براساس شاخص پایداری ترکیبی کل، پایداری بیش از 50 درصد از سیب‌زمینی‌کاران در سطح پایین یا بسیار پایین بوده است. همچنین، براساس نتایج تحلیل رگرسیون پنج عامل «مساحت کل زمین کشت‌شده، سطح تناوب یا آیش نسبت به کل سطح زیر کشت سیب‌زمینی، میزان کل کودهای شیمیایی مصرفی، میزان کل سموم، علف‌کش و قارچ‌کش مصرفی و سطح استفاده از روش‌های کشاورزی پایدار توسط سیب‌زمینی‌کار»، در مجموع توانایی تبیین 69 درصد از تغییرات پایداری زراعی- اکولوژیکی را داشتند؛ پنج عامل «سطح زیر کشت، میزان خسارت وارده در هکتار، هزینة بذر مصرفی، سطح زیر کشت بیمه‌شده و ارزش کل فروش محصول» در مجموع 62 درصد از تغییرات پایداری اقتصادی را تبیین کردند و نیز چهار عامل «سطح تنوع درآمدی سیب‌زمینی‌کار، سطح استفاده از کانال‌های ارتباطی، سطح دانش سیب‌زمینی‌کار از کشاورزی پایدار و تجربة کشت و کار سیب‌زمینی توسط زارع» در مجموع توانایی تبیین 55 درصد از تغییرات پایداری اجتماعی را دارا بودند.}, keywords_fa = {پایداری,تحلیل رگرسیون,دشت بهار,سنجش پایداری,کشت و کار سیب‌زمینی}, url = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_53163.html}, eprint = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_53163_c9d6f3c0230c5460ee0d90820461adc4.pdf} }