@article { author = {hejazi, yousef and rostami, farahnaz}, title = {A Study of the Factors Affecting the University of Tehran Agricultural Colleges’ Faculty Members’ Professional Development}, journal = {Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research}, volume = {2-41}, number = {3}, pages = {347-358}, year = {2010}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-4838}, eissn = {2423-785X}, doi = {}, abstract = {This explanatory research was done with the aim of studying the factors affecting the University of Tehran Agricultural Colleges’ faculty members’ professional development as based on a survey research. The population of the research consisted of agricultural faculty members engaged at Tehran University (n=103), using random samplings methods. A questionnaire was developed by researchers as the tool for gathering data. Calculated coefficient of Cronbach’s Alpha (0.83) was considered as indicating the reliability of the questionnaire. Using SPSS/Win analysis, factor analysis, factor-score analysis as well as correlation methods, four principal components were extracted. In total, the extracted factors explained 55.64 percent of variance, including: 1- Institutional factor (17.57%), 2- Management factor (14.69%), 3- Individual factor (12.46%), and 4- Social factor (10.91%). Also the results of factor- score analysis, indicated the correlation and interaction influence among of those factors.}, keywords = {.,/,Agricultural Higher Education,Faculty Members,Higher Education}, title_fa = {بررسی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر توسعه حرفه‌ای اعضای هیأت علمی کشاورزی (مطالعه موردی دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه تهران)}, abstract_fa = {هدف کلی این پژوهش، بررسی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر توسعه حرفه‌ای اعضای هیأت علمی دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه تهران می‌باشد. این تحقیق با رویکرد اکتشافی بر پایه راهبرد پیمایشی به انجام رسیده است. جامعه آماری این تحقیق را 250 نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه تهران تشکیل داده‌اند. برای جمع آوری داده‌ها از روش نمونه‎گیری تصادفی استفاده شده است. حجم نمونه (103n=) بدست آمد.ابزار تحقیق پرسشنامه بوده است. پایایی پرسشنامه برای بخش‎های مختلف بر اساس محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بین 73/0 تا91/0 مطلوب تشخیص داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده از نرم‌افزارspss/win و تکنیک‌های تحلیل عاملی، تحلیل نمره عاملی و تحلیل همبستگی بهره گرفته شد. تحلیل عاملی انجام شده در ارتباط با مؤلفه‌های تأثیرگذار بر فرآیند توسعه حرفه‌ای اعضای هیأت علمی منجر به استخراج چهار مؤلفه زیربنایی شد که روی هم رفته 64/55 درصد از واریانس کل را تبیین نمودند. این مؤلفه‎ها عبارتند از: 1- عامل نهادی (57/17)، 2- عامل مدیریتی (69/14)، 3- عامل فردی (46/12) و 4- عامل اجتماعی (91/10). همچنین نتایج تحلیل نمره عاملی همبستگی تأثیر متقابل این عوامل را بر یکدیگر نشان داد.}, keywords_fa = {آموزش‌عالی,آموزش‌عالی کشاورزی,اعضای هیأت علمی دانشکده های کشاورزی دانشگاه تهران,توسعه حرفه‎ای اعضای هیأت علمی}, url = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_22305.html}, eprint = {https://ijaedr.ut.ac.ir/article_22305_e7e6f500e2f2fe19b5e7ec6e6fb787b8.pdf} }